Suuhygienisti­palvelut

Huolehdimme suun ja hampaiden terveyden yllä­pitämisestä yhdessä Sinun kanssasi

Ehkäisevä hammashoito

Kaunis hymy on tärkeä osa persoonalli­suuttamme, ja se antaa positiivista energiaa koko olemukseen. Ehkäisevän hoidon asiantuntijana suuhygienistillä on keskeinen rooli hampaiden ja ikenien hyvinvoinnin edistäjänä ja kauniin hymyn ylläpitäjänä. Suuhygienisti opastaa yksilöllisessä kotihoidossa ja antaa neuvoja tehokkaaseen, Sinulle parhaiten soveltuvaan, hampaiden puhdistukseen. Mikäli hampaiden reikiintyminen tai vihlovat hammaskaulat ovat ongelmana, suuhygienistiltä saat avun erilaisten fluorihoitojen muodossa.

Ravintoneuvonta

Suuhygienisti ohjaa ja tukee suun terveyttä ylläpitävissä ravinto­valinnoissa. Moni­puolinen ruokavalio, joka on kokonais­hyvin­voinnin perusta, on myös suulle ja hampaille hyväksi. Esimerkiksi nykypäivänä hyvin yleistä ongelmaa, hampaiden eroosiota (happamista ruuista ja juomista johtuvaa hampaiden liukenemista), voidaan ehkäistä tekemällä oikeita ravinto­valintoja.

SuuhygienistiHampaiden puhdistus on myös pika­valkaisu

Suuhygie­nistin suorittama säännöllinen hammas­kivenpoisto ja hampaiden puhdistus auttavat pitämään ikenet sekä hampaiden kiinnitys­kudokset terveinä ja takaavat raikkaan hymyn. Hammas­kiven­poiston yhteydessä hampaiden pinnat kiillo­tetaan ja hampai­den pinnal­liset, esimerkiksi kahvista aiheutuneet värjäymät poistetaan. Värjäymien poisto tehdään toivo­muksesi ja suun terveyden­tilasi mukaan sooda­puhal­timella tai kiillot­tavalla fluori­tahnalla. Jo pelkkä hampaiden perus­puhdistus saa hampaissa aikaan näkyvän muutoksen ja tekee suuhun raikkaan ja puhtaan olon.

Hampaiden valkaisu kirkastaa hymyn

Joskus hymyn kirkas­tamiseen ei riitä perus­teellinen puhdistus, vaan haluaisit vaikut­tavamman ja näkyvämmän tuloksen. Tällöin kyseeseen voi tulla hampaiden valkaisu. Valkaisu on helpoin keino muuttaa hampaiden ulkonäköä, ja vastaan­otolta saatavilla aineilla toteu­tettuna se on myös turvallista.

Hammaskoru

Jos haluat lisää pilkettä hymyysi, puhdis­tettuun hampais­toon voidaan kiin­nittää esimer­kiksi kultainen tai säih­kyvällä kivellä varustettu hammas­koru. Hammas­korun laittaminen käy nopeasti, eikä se vahingoita hammasta. Korun saa myös helposti poistettua, jos se jostain syystä ei enää myöhemmin Sinua miellytä.

 

Rentouttava purema­lihasten hieronta

Kun tunnet olosi stres­saantu­neeksi ja kasvojen alueen lihak­sistoa kiristää, varaa aika suu­hygienis­tillemme rentouttavaan purema­lihasten hierontaan. Hieronnassa käydään läpi kasvojen alueen purema­lihaksistoa, ja tavoitteena on rentoutunut hyvänolon tunne. Hieronta on nopea toteuttaa, joten ehdit siihen vaikka lounastauon aikana.

Hammassuoja

Erilaisten kontakti- ja kamppailulajien harrastajien on tarpeen huolehtia hampaistonsa suojaamisesta. Suu­hygie­nistimme valmistavat yksilöllisiä hammassuojia esim. jääkiekkoilijoille ja salibandyn pelaajille. Hammas­suoja on akryylinen, tarkasti mitoitettu suoja, joka estää hampaiden yhteen kolahtamisen iskun seurauksena. Hammas­suoja voidaan valmistaa läpinäkyvästä tai lempivärisi mukaisesta akryylista.

KotiHammas Denta (02) 4141 100     turku(at)kotihammas.fi     Aurakatu 14 B (4. krs), 20100 TURKU