Suukirurgia ja paro­donto­logia

Apua esteettiseen ham­mas­hoitoon yleis­hammas­lääkäri­palve­luiden tukena

Suukirurgin ja parodontologin palvelumme tarjoavat esteettisesti korkeatasoista toiminnallista ja korjaavaa hoitoa. Toimenpiteet toteutetaan monialaisena yhteistyönä, mikä takaa Sinulle onnistuneen ja laadukkaan hoidon.

Implantit eli keinojuuret

Lyhyt toimenpide - pitkä­aikainen ratkaisu

Implantit eli keinojuuret tarjoavat ratkaisun yhden tai useamman hampaan menetyksiin. Hammas­implantti on titaanista valmistettu ruuvi, joka istutetaan leuka­luuhun korvaamaan menetetyn hampaan juurta. Keino­juuren päälle voidaan rakentaa kiinteä hampaan kruunu koskematta omiin menetettyä hammasta ympäröiviin hampaisiin. Lopputulos on luonnollinen, ja implantit paitsi tuntuvat, myös näyttävät omilta hampailta.Implantti eli keinojuuri

Implantteja voidaan käyttää myös irrotettavien koko­proteesien kiinnittämiseen. Implanttien avulla proteesit saadaan pysymään tukevasti paikoillaan ja näin vältetään kipeiden painaumien syntyminen suun pehmytkudoksiin. Proteesit voidaan myös irrottaa ongelmitta puhdistusta varten.

Implanttileikkaus on yksinkertainen ja turvallinen kirurginen toimen­pide. Implantit ovat kestäviä, ja implantti­valmistajat antavat implanteilleen pääsääntöi­sesti elinikäisen takuun. Arviot implantti­hoidon sopivuudesta tehdään aina asiakas­kohtaisesti. Yleis­sairaudet ja elin­tavat ovat kuitenkin vain harvoin este implantin asettamiselle.

Parodontologia

Mainio mahdollisuus säilyttää lievästi heiluvat hampaat sekä korjata vetäyty­neet ikenet ja vihlovat hammaskaulat

Parodontologi on erikoistunut hampaiden kiinnityskudosten eli hammasta leukaluuhun kiinnittävien kudosten sekä ikenien sairauksien hoitoon. Parodon­taaliset sairaudet ovat kroonisia, hammas­plakin aiheuttamia tulehduk­sellisia sairauksia. Yleisin näistä on parodontiitti, joka pitkälle edetessään yleensä johtaa hampaiden löysty­miseen ja lopulta menetykseen.

Parodontaaliset sairaudet edellyttävät hampaiden säännöllistä puhdistusta vastaanotolla sekä erityisen huolellista suun koti­hoitoa. Parodontologin suorittamassa perus­hoidossa kaikki hammas­pinnat puhdistetaan hammas­kivestä ja bakteeri­peitteestä sekä tulehtunut ien­kudos poistetaan ientaskusta. Yleensä toimenpide tehdään puudu­tuksessa.

Perushoidon tukena voidaan tarvita ien­leikkauksia, jotta syvällä oleva tulehdus saadaan hoidettua ja juuren pintojen hankalimmatkin kolot puhdistettua. Parodontologi voi korjata myös jo syntyneitä luu­tuhoja käyttäen leikkauksen apuna bio­teknologiaa, kuten kudosten kasvua ohjaavia kalvoja ja geelejä.

Kaiken kaikkiaan parodontologin suorittama hoito auttaa pysäyttämään kiinnitys­kudosten löystymisen ja mahdollistaa omien hampaiden suussa pysymisen pidempään. Parodontologi voi auttaa myös terveillä henkilöillä vetäytyneiden ikenien ja vihlovien hammas­kaulojen korjaamisessa.

Kirurginen hampaan poisto

Puhkeamattomien ja osittain puhjenneiden oireilevien hampaiden poistoon tarvitaan kirurginen toimenpide - leikkauk­sellinen poisto. Yleensä kyse on viisaudenhampaista. Myös puhjenneita hampaita voidaan joutua poistamaan leikkauk­sellisesti esimerkiksi hampaan juurten hankalan asennon vuoksi. Itse toimenpide voidaan tehdä paikallis­puudutuksessa tai sedaatiossa.

Hammaslääkärikeskus Denta Helsinki  (09) 253 10100   Mannerheimintie 5 C Turku  (02) 4141 100   Aurakatu 14 B