Suun terveydenPalvelut

Dentå tarjoaa hammaslääkärien, erikoishammaslääkärien, suuhygienistien, hammashoitajien ja hammasteknikoiden palveluja vahvalla kokemuksella hammastarkastuksista myös vaativimpiin toimenpiteisiin. Käytössämme ovat viimeisimmän tekniikan mukaiset työvälineet, joiden avulla hoito voidaan tehdä mahdollisimman kivuttomasti asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioiden. Toimenpiteiden lähtökohtana on aina potilaan etu ja miellyttävä hoitokokemus.

Hammassärky voi ilmaantua yllättäen. Kun hammassärkyyn liittyy turvotusta, on syytä hakeutua pikaisesti hammaslääkärin vastaanotolle. Turvotus on merkki tulehduksesta, joka voi aiheuttaa vakavankin tilanteen.

Hoidamme päivystyksessä myös hampaan tapaturmat sekä lohkeamat. Mikäli hammas heiluu tai irtoaa, tulee hammaslääkärin vastaanotolle hakeutua välittömästi.

Viikonloppuisin, aattoina ja pyhäpäivinä on voimassa päivystyshinnoittelu. Lauantaina ja pyhäpäivien aattoina (esim. jouluaatto, uuden vuoden aatto, juhannusaatto) päivystyshintaan voidaan lisätä enintään 15 % korotus ja sunnuntaisin sekä pyhäpäivisin enintään 30 % korotus.

Jos ajan varaaminen mietityttää, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme, joka voi tehdä hoidon kiireellisyyden arvioinnin.

Tarkastuksessa selvitetään asiakkaan suun terveydentila, hampaiston ja ikenien kunto, tutkitaan kieli ja limakalvot sekä leukanivelten toiminta ja purenta. Useat hampaisiin liittyvät ongelmat kehittyvät hitaasti ja voivat olla piileviä. Suun krooniset tulehdukset altistavat muun muassa sydän- ja verisuonisairauksille. Lisäksi suun tulehduksilla on vaikutus diabeteksen ja reuman hoitotasapainoon.

Kela korvaa hammaslääkärin tekemän suun ja hampaiston tutkimuksen yhden kerran joka toinen kalenterivuosi. Korvauksen voi kuitenkin saada kerran kalenterivuodessa, jos hammaslääkäri toteaa tutkimuksessaan, että asiakkaan terveydentila edellyttää suun ja hampaiston tutkimista vuosittain.

Röntgenkuvat ovat tärkeä osa suun diagnostiikkaa. Niiden avulla pystymme tutkimaan alueita, joihin ei paljain silmin näe. Tarkastuksen yhteydessä usein otettavissa sivualueiden pikkukuvissa nähdään hammasväleihin ja vanhojen paikkojen alle sekä nähdään luureunan kulku. Lisäkuvia otetaan tarvittaessa esimerkiksi oireilevista tai aikaisemmin juurihoidetuista hampaista mahdollisten tulehdusten havaitsemiseksi. Käytössämme ovat viimeisin kuvausteknologia, kuten panoraama- ja 3D röntgenlaite.

Hammaslääkäri ohjaa tarvittaessa suuhygienistin vastaanotolle hammaskiven poistoon. Hammaslääkärin lähetteellä saat suuhygienisti käynnistä Kela-korvauksen. 

Paikkaamalla korjataan hammasluuhun asti edenneitä vaurioita, kulumia tai lohkeamia. Tavanomaisin paikkamateriaali on yhdistelmämuovi. Laajemmissa vaurioissa usein suun ulkopuolella valmistettu keraaminen täyte on ensisijainen vaihtoehto.

Paikkaushoito tehdään yleisimmin puudutuksessa, jolloin toimenpide on kivuton.

Yleisin syy hammassärylle on hampaassa syvälle edennyt reikä, mikä on ärsyttänyt hampaan ydintä eli pulpaa. Myös syvä, hampaan ytimen läheisyyteen ulottuva paikka voi altistaa hampaan ytimen ärsytykselle ja aiheuttaa särkyä hampaassa. Hampaan ytimen tulehtuessa pulpakudokseen muodostuu turvotusta, mikä aiheuttaa painetta ydinontelossa. Joskus hampaan tulehtuminen voi olla myös oireetonta ja hiljaa edennyt hampaan pulpaontelon kuolio jää hoitamatta.

Tulehdus etenee juurenkärjen ulkopuolelle muodostaen tulehduspesäkkeen leukaluuhun. Kun pesäkkeeseen kertyy märkää, saattaa se aiheuttaa kipua. Märkä pyrkii purkautumaan pienimmän vastuksen suuntaan ja usein ikenelle muodostuukin finnimäinen patti.

Tulehduksen alussa hammas oireilee vain kun siihen tulee jokin ulkopuolinen ärsyke, esimerkiksi kuuma tai kylmä. Tällöin kipu on vielä lyhytkestoista ja oire loppuu ärsytyksen poistuessa. Pidemmälle edenneessä tulehduksessa lämmönvaihtelu, purentarasitus tai koputtelu aiheuttaa pidempikestoisen jomotuksen leukaperiin. Hoitamattomana tulehdus etenee ja tyypilliset oireet ovat etenkin kuumaärsykkeen aiheuttama voimakas ja usein tykyttävä särky. Tällöin jopa hampaan pieni kosketus voi aiheuttaa sietämätöntä kipua.
Pahimmillaan särky voi olla niin kovaa, että se säteillä laajasti ja syyllisen hampaan paikantaminen on vaikeaa.

Mikäli hammas on esimerkiksi lohjennut tai reikiintynyt niin laajalti, ettei hampaan korjaaminen ole enää mahdollista, joudutaan hammas poistamaan. Poiston syynä voi olla myös esimerkiksi osittain puhjennut viisaudenhammas tai hampaan poisto osana oikomishoitoa.

Huolellisella puudutuksella varmistetaan, että hampaan poisto on täysin kivuton toimenpide.

Hampaan kovan kuoren sisällä on hampaan ydin, missä kulkevat hermot ja verisuonet. Juurihoitoon voivat johtaa esimerkiksi trauma tai syvälle edennyt reikä mikä on vaurioittanut hampaan ytimen. Merkkinä ytimen vauriosta voivat olla esimerkiksi lämpötilaherkkyys, hampaan puruarkuus, sykkivä kipu tai särky. Joissain tapauksissa hammas voi olla myös täysin oireeton ja vaurio löytyy sattumalöydöksenä röntgenkuvasta.

Juurihoidossa hampaan ydinontelo puhdistetaan ja desinfioidaan. Lopuksi juurikanavat täytetään juurentäytteellä. Juurihoito tehdään paikallispuudutuksessa.

Juurihoidettu hammas on aina heikompi kuin koskematon hammas. Tämän vuoksi usein suosittelemme juurihoidettuun hampaaseen keraamista paikkaa tai kruunua estämään hammasta lohkeamiselta tai halkeamiselta.

Pelkäätkö hammashoitoa? Onko sinulla takana jokin huono kokemus, jonka takia hammaslääkärissä käynti on vaikeaa tai suorastaan mahdotonta?
Tämä on täysin normaalia. Asia on aina hyvä ottaa puheeksi vastaanotolla. Keskustelemalla ja huomioimalla potilaan yksilölliset tarpeet päästään jo pitkälle. Pelon hoitamiseksi on myös muita keinoja, kuten rentouttava lääkehoito ja nukutuksessa tehtävä hammashoito.

Tule kuulemaan eri vaihtoehdoista vastaanotolle!

Suu- ja leukakirurgia on sekä lääketieteen että hammaslääketieteen erikoisala, jonka koulutuksen kesto on vähintään 5 vuotta. Erikoisalaan kuuluvat mm.

  • hampaiden vaativat leikkaukselliset poistot
  • hammasimplanttien asennukset
  • leukojen alueen kudospuutosten korjaamiset, kuten luusiirreleikkaukset
  • hampaiden ja kasvojen alueen murtumien hoidot
  • erilaisten infektioiden hoidot
  • suun alueen limakalvosairauksien hoidot
  • leukaluiden ja suun limakalvojen kasvainten ja kystien hoidot
  • kasvojen alueen ortopedian
  • leukanivelten kirurginen hoito
  • kehityshäiriöiden kirurgiset hoidot

Yleensä ennen kirurgista toimenpidettä tulee potilaan käydä konsultaatiokäynnillä, jossa käydään läpi seuraavat asiat

  • hoitosuunnitelma, jotta potilas ymmärtää tulevan toimenpiteen tarkoituksen ja päämäärän
  • perussairaudet, viimeisimmät lääkitykset ja allergiat (esitietolomake olisi hyvä olla käynnillä ajantasaisesti täytettynä)
  • aiemmat toimenpiteet ja niihin mahdollisesti liittyneet ongelmat
  • tulevan toimenpiteen kulku
  • potilaan toiveet koskien toimenpidettä ja sen ajankohtaa; myös rentouttava lääkitys tai nukutus ovat meillä mahdollisia (kts. hammashoito nukutuksessa)

Hammasimplantteja voidaan käyttää yhden tai useamman puuttuvan hampaan korvaamiseksi tai lisätueksi huonosti pysyvälle proteesille. Hammasimplantti eli keinojuuri on yksinkertaisuudessaan titaanista valmistettu ruuvi, joka asetetaan potilaan leukaluuhun.

Jotta hammasimplantti voidaan hyväennusteisesti asettaa, tulee potilaskohtaiset riskitekijät selvittää ja tutkia, onko potilaalla riittävä määrä luuta ja pehmytkudosta tulevan hammasimplantin ympärillä. Nämä tarkastetaan ennen toimenpidettä kliinisellä ja radiologisella tutkimuksella. Jos kudospuutosta todetaan, aloitetaan hoito joko ensin kudosten korjausleikkauksella (luu- tai pehmytkudossiirteellä) tai sitä korjataan hammasimplantoinnin yhteydessä. 

Hammasimplantin varaan kiinnitetään suussa näkyvä proteettinen rakenne (hammaskruunu, -silta tai irtoproteesi). Joskus hammasimplantin varaan voidaan välittömästi kiinnittää proteettinen rakenne, mutta pääsääntöisesti tämä tehdään vasta hammasimplantin luutumisen jälkeen aikaisintaan 3 – 6 kk kuluttua.

Implanttihoito on hyväennusteista hoitoa oikein hoitoindikaatioin, kirurgisesti ja proteettisesti huolellisesti toteutettuna sekä hyvällä omalla ja ammattimaisella puhdistamisella. Yleinen suositus on, että hammasimplanttipotilas käy vähintään 6 kk välein hampaiston ammattimaisessa puhdistuksessa ja säännöllisesti hammastarkastuksessa. Joskus myös ajan saatossa kuluvia osia voidaan joutua uusimaan.

Hammasimplanttihoito voi olla yksinkertaisuudessaan helppoa ja nopeaa tai hyvin haastavaa ja aikaa vievää. Jokainen tapaus on erilainen siksi kustannukset ja hoidon kestot myös vaihtelevat. Hoitoa suunniteltaessa nämä käydään potilaskohtaisesti läpi ja hoidosta annetaan aina kustannusarvio. Varaa aika, jolloin voidaan keskustella omista toiveistasi koskien hammaspuutoksia tai huonosti pysyvää proteesia.

HAMMASPROTEESI:

Puuttuvia hampaita voidaan kiinteän protetiikan lisäksi korvata irrotettavilla proteeseilla. Irrotettavia proteeseja ovat kokoproteesi, osaproteesi, rankaproteesi ja implanttikantoinen kokoproteesi. Irrotettavia proteeseja käytetään yleensä silloin, kun hammaspuutos on niin laaja, ettei korjaaminen kiinteällä protetiikalla ole enää mielekäs vaihtoehto. 

  • Osaproteesi valmistetaan akryylimuovista ja se tukeutuu suun limakalvoon myötäillen jäljellä olevia omia hampaita. Osaproteesi pysyy kiinni omiin hampaisiin tukeutuvien pinteiden eli metallisten koukkujen avulla.
  • Rankaproteesi on osaproteesi, jonka runko on valmistettu metallista. Ranka tukeutuu omiin hampaisiin ja kiinnittyy metallisten pinteiden avulla. Rankaproteesi on osaproteesia kalliimpi vaihtoehto, mutta sen toiminnallisuus on parempi. Rankaproteesin etuna on täysin muovista osaproteesia kevyempi rakenne, napakampi istuvuus, hammaskaulojen helpompi puhdistettavuus.
  • Kokoproteesi on akryylimuovista valmistettu proteesi, jolla korvataan kaikki ylä- tai alaleuan puuttuvat hampaat. Kokoproteesi tukeutuu suun limakalvoon ja sen kiinnittyminen perustuu yläleuassa tiiviiseen ilmasulkuun proteesin ja limakalvon välillä. Alaleuassa proteesi pysyy paikallaan tukeutumalla alaleuan harjanteisiin ja painovoiman avulla.
  • Implanttikantoinen kokoproteesi on kokoproteesi, joka tukeutuu hammasimplantteihin erityisten nepparimaisten kiinnikkeiden avulla. 

Hammasproteesit vaativat päivittäistä puhdistusta omien hampaiden tavoin. Hyvin hoidettu proteesi ja jäännöshampaisto yhdessä säännöllisten hammastarkastusten kanssa tekevät proteeseista pitkäikäisiä. Proteesit vaativat muokkausta ajoittain hampaistossa ja leukaluussa tapahtuvien muutoksien myötä. Proteeseja voi olla myös tarpeen korjata, jos ne rikkoutuvat, tuntuvat löysiltä tai epämukavilta. 

PURENTAKISKO: 

Purentakiskoa käytetään hoitamaan purentaelimistön toimintahäiriöitä, kuten puremalihas- ja leukanivelperäisiä vaivoja sekä narskuttelua eli bruksismia. Lisäksi se suojaa hampaita, suuhun tehtyjä proteettisia rakenteita ja leukaniveliä kulumiselta.

Purentakisko valmistetaan läpinäkyvästä suuhun soveltuvasta muovimateriaalista, joka muotoillaan ylä- tai alahammaskaaren malliseksi. 

Purentakiskohoito aloitetaan hammaslääkärin tekemän tutkimuksen ja diagnoosin perusteella. Hammaslääkäri jäljentää hampaiston joko 3D-skannerilla tai perinteisesti jäljennösaineilla. Mallit lähetetään hammaslaboratorioon, jossa kisko valmistetaan. Seuraavalla käyntikerralla kisko muotoillaan suuhun sopivaksi. Kontrollikäyntejä varataan tarpeen mukaan hoitotuloksen arvioimiseksi.

UNIAPNEAKISKO:

Uniapneaa hoidetaan ensisijaisesti elämäntapamuutoksilla, kuten laihduttamalla, tupakoinnin lopettamisella ja liikunnan lisäämisellä. Jos elämäntapahoito ei riitä, niin CPAP-hoito on tehokkain hoitomuoto. Lievemmissä uniapnea tapauksissa hoitomuotona käytetään myös uniapneakiskohoitoa. Yksilöllinen kisko tehdään vastaanotolla purentaan sopivaksi asiantuntija hammaslääkärin kanssa. 

Ientulehdus eli gingiviitti on aikuisväestössä yleinen vaiva, mikä ilmenee ienverenvuotona esimerkiksi hampaita harjatessa.
Hoitamattomana gingiviitti voi edetä hampaiden kiinnityskudosten krooniseksi tulehdukseksi eli parodontiitiksi. Parodontiitti voi johtaa hampaiden menetykseen ja sillä on merkitystä esimerkiksi diabeteksen ja reuman hoitotasapainossa.

Ien sairauksien hoidossa tärkeintä on hyvä kotihoito, joihin kuuluu säännöllinen hampaiden harjaus aamuin illoin. Lisäksi hammasvälit tulee puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi hammaslangalla tai hammasväliharjoin. Vastaanotolla hampaiden pinnoilta poistetaan bakteeripeitteet ja niitä ylläpitävät tekijät, kuten hammaskivi ja paikkaylimäärät. Tarvittaessa käytetään mikrobilääkitystä hoidon tukena. Hoidon tavoitteena on pysäyttää hampaiston kudostuhon eteneminen ja ientulehdus. Tupakointi ja yleissairaudet kuten diabetes vaikuttavat hoitovasteeseen ja ovat parodontiitin riskitekijöitä. Hoidon jälkeinen ylläpitohoito eli puhdistuskäynnit ja seuranta on tärkeä osa parodontiitin kokonaishoitoa. Hoito toteutetaan yhteistyössä suuhygienistin, hammaslääkärin ja tarvittaessa erikoishammaslääkärin toimesta.

Oikomishoidossa oiotaan eli suoristetaan usein hammasriviä. Hoidossa käytetään irrotettavia tai kiinteitä oikomiskojeita. Syynä hampaiden oikomiseen voi olla esimerkiksi purentavirhe, hampaiden ahtaus tai esteettinen haitta. Yleisimmin oikomishoito aloitetaan 9-12 vuoden iässä, jolloin voidaan hyödyntää leukojen kasvua, mutta oikomishoitoa tehdään myös aikuisiällä.
Suun ja hampaiden tulee olla terveet ennen oikomishoidon aloittamista. Hyvä omahoidon taso on oikomishoidon edellytys.

Konsultaatiokäynnillä hammaslääkäri käy läpi oikomishoidon vaiheet, keston ja antaa kustannusarvion.

Jos hammashoito pelottaa, voidaan se toteuttaa myös nukutuksessa eli yleisanestesiassa potilaan terveyden tämän salliessa. Nukutus voi tulla myös silloin kyseeseen jos potilaalla on erityisen herkkä nielu ja hammashoito on tämän vuoksi hankalaa. Jos toivot hammashoitoa nukutuksessa niin varaa aika hammaslääkärin konsultaatioon. Ennen hoitoa tehdään kliininen ja radiologinen tutkimus, jonka perusteella laaditaan hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Ennen anestesiaa sinun tulee olla vähintään 6 tuntia syömättä ja juomatta. Omat lääkkeet otetaan lääkärin ohjeen mukaan pienellä tilkalla vettä. Tarvittavat toimenpiteet tehdään yhdellä kerralla ja kotiin pääsee heräämisen jälkeen, kun potilasta on seurattu 1 – 2 tuntia heräämisestä.

Hammaskiven poisto tulisi tehdä säännöllisesti. Hammaskivi ja plakki tulehduttavat ientä ja saattavat aiheuttaa muun muassa pahanhajuista hengitystä.

Hammaskiven poisto tehdään yleensä käsi-instrumenteilla ja/tai ultraäänilaitteella. Hoidon yhteydessä voidaan käyttää puudutusta. 

Hammaskivi on hyvä poistaa säännöllisin väliajoin riippuen yksilöllisestä tarpeesta. Tavallisesti sopiva hammaskiven poistoväli on 3–12 kuukautta. Hammaskiven poistoon kuuluu myös yksilöllisen omahoidon ohjaus, hampaiden pinnallisten värjäytymien puhdistus sekä tarvittaessa fluoraus.

Sooda- tai jauhepuhdistus poistaa hampaiden pinnoilta tehokkaasti värjäymiä ja bakteeripeitettä. Hampaiden pinnoista tulee sileät ja kirkkaammat. Hoidon jälkeen tehdään tarvittaessa fluorikäsittely.  Puhdistuksen voi toistaa muutaman kerran vuoden aikana.  

Suun terveydenhoidon ammattilaisen tekemänä hampaiden valkaisu on helppo ja turvallinen tapa saada vaaleampi hymy.  Hampaat voidaan valkaista joko vastaanotolla tai kotona yksilöllisten valkaisumuottien avulla. Valkaisukonsultaatiossa arvioidaan, mikä valkaisumenetelmä olisi sinulle sopivin.

Ennen valkaisun tekemistä hampaiden ja ikenien tulee olla terveet. Tarvittaessa ennen valkaisua hoidetaan paikkaukset ja hammaskiven poisto. 

Hampaiden valkaisua ei suositella alle 18-vuotiaille eikä raskauden ja imetyksen aikana. Valkaisutulos on yksilöllinen. Valkaisutulokseen vaikuttaa valittu valkaisumenetelmä ja hampaiden lähtötilanne.

Valkaisun jälkeen värin pysyvyyteen vaikuttavat muun muassa ruokailutottumukset ja omahoito.   Valkaisutulosta voidaan ylläpitää säännöllisillä suuhygienistikäynneillä sekä uusintavalkaisuilla tarpeen mukaan.

Purentalihasten hieronnassa käsitellään kasvojen alueen lihakset. Hieronnassa käydään läpi purentalihakset poskien sisäpinnoilta sekä kaulan ja niska-hartiaseudun alue. Purentalihasten hieronta lievittää pään alueen lihasten jäykkyyttä ja kipua sekä rentouttaa. Hoidon jälkeen käydään läpi vielä purentalihasten omahoito-ohjeet.

Hammaskorun kiinnitys on helppoa ja nopeaa. Toimenpiteessä hammas puhdistetaan ensin, jonka jälkeen koru kiinnitetään nestemäisellä paikkamateriaalilla hampaan pintaan. Hammaskorun kiinnityksessä tulee olla oma koru mukana. Sen saat hankittua esimerkiksi koruliikkeestä. 

Hammaskoru voidaan tarvittaessa poistaa, minkä jälkeen hampaan pinta kiillotetaan.

Hammaslaminaatit ovat etuhampaiden pintaan kiinnitettäviä kuoria, jotka valmistetaan yleensä keramiasta. Niitä käytetään yleensä hampaan estetiikan parantamiseen korjaamalla hampaiden kulumavaurioita ja asento- tai värivirheitä sekä parantamaan hampaan kestävyyttä. Laminaatti kiinnitetään hiottuun hammaspintaan. Hiominen pyritään tekemään mahdollisimman paljon omaa hammaskudosta säästäen, tähän vaikuttavat asentovirheen suuruus, haluttu lopputulos ja vanhojen täytteiden laajuus. Laminaattien, samoin kuin muidenkin proteettisten rakenteiden, elinikä riippuu omahoidon tasosta, purennasta ja ruokavaliosta. Oikomishoidon tarve tulisi arvioida ennen laminaattien asentamista, ja oikominen voi vähentää tarvetta hionnoille, parantaen hampaan kestävyyttä. 

HAMMASKRUUNUT

Laajasti vaurioitunut hammas on vaurioitumatonta hammasta heikompi. Laaja kovakudospuutos voi olla syytä korjata vahvalla laboratoriovalmisteisella rakenteella, hammaskruunulla. Materiaaleina käytetään useimmiten keramiaa, metallia tai näiden yhdistelmää.

Hammaskruunulla saadaan palautettua hampaan toiminnallisuus, ulkonäkö ja puhdistettavuus.

Kruunua valmistettaessa hammas muotoillaan mahdollisimman paljon omaa hammaskudosta säästäen. Valmis hionta jäljennetään 3D-skannerilla tai jäljennösaineella. Hiottu hammas suojataan väliaikaisella paikkamateriaalilla. Valmis kruunu kiinnitetään omaan hampaaseen kiinnityssementillä.

Hammaskruunua puhdistetaan oman hampaan tavoin. Kruunun ja oman hampaan saumakohta tulee pitää puhtaana, ettei hampaan kaulaosa reikiinny tai hampaan viereinen ien tulehdu. Joskus rakenteiden suojaksi on tarpeen valmistaa purentakisko. Laadukkaasti toteutetulla kruunuhoidolla yhdessä hyvän omahoidon ja säännöllisten tarkastusten kanssa saavutetaan kestävä ja pitkäaikainen lopputulos.

HAMMASSILLAT

Hammassillalla korvataan hammaskaarelta puuttuvia hampaita kiinteällä proteettisella rakenteella. Puuttuvan hampaan viereiset hampaat muotoillaan ja jäljennetään 3D-skannerilla tai perinteisellä jäljennösaineella.
Sillan valmistus tapahtuu hammaslaboratoriossa keramiasta, metallista tai niiden yhdistelmästä. Rakenteessa puutosaukon viereisiin hampaisiin valmistetaan hammaskruunut, jotka kytkeytyvät toisiinsa väliosalla. Puutosalue ja hiotut hampaat suojataan väliaikaisella sillalla. Valmis silta kiinnitetään omiin hampaisiin kiinnityssementillä.

Ennen sillan valmistusta on syytä tarkistaa ympäröivien kudoksien ja tukihampaiden kunto sekä purenta.

Valmis hammassilta vaatii huolenpitoa samoin kuin omat hampaat. Omahoidossa on tärkeää huolehtia hammasvälien puhdistamisesta myös sillan ja tukihampaiden välistä. Joskus rakenteiden suojaksi on tarpeen valmistaa purentakisko. Hyvän omahoidon lisäksi säännölliset hammastarkastukset takaavat rakenteen pitkäikäisyyden.

Kalvo-oikominen tarkoittaa hampaiden oikomishoitoa läpinäkyvillä, muovista valmistetuilla kalvoilla. Ne ovat huomaamattomat ja helposti irrotettavat, mikä tekeekin niistä suositun ja miellyttävän vaihtoehdon perinteisille hammasraudoille. Kalvoilla voidaan parantaa yksittäisten hampaiden asentoja esteettisistä syistä tai jopa korjata purentavirheitä. Hoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti.

Yksinkertaisen kalvo-oikomishoidon kesto on noin 3-6kk ja sen aikana on kontrollikäyntejä. Hoidon hinta määräytyy hoidon vaativuuden ja pituuden perusteella.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon, jossa selvitetään sopiiko menetelmä juuri sinun tilanteeseesi.


Sattuiko tapaturma? Jos sinulla on tapaturmavakuutus, voit hakeutua vapaasti valitsemallesi Suomessa toimivalle julkiselle tai yksityiselle hammaslääkärille, esimerkiksi Dent Å:on. Vakuutus kattaa hampaistoon liittyvät tutkimukset, tarvittavat kuvantamiset ja ensiapuluontoisen hoidon. Tapaturman hoidon tavoitteena on palauttaa hampaisto vastaamaan tapaturmaa edeltävää tilannetta. Hoidosta laaditaan hoitosuunnitelma ja kustannusarvio, joka hyväksytetään vakuutusyhtiöllä. Tapaturmavakuutuksessa on usein määritelty korvaussumma, johon asti vakuutusyhtiö korvaa hoitoa. Usein tämä riittää kattamaan hyvinkin laajoja hoitoja.

Tule meille niin hoidetaan sinut kuntoon!